Namai

Vištienos filė: ką naudinga žinoti

Vistienos file yra universalus ir liesas baltymas, puikiai tinkantis įvairiems patiekalams. Galimybės yra neribotos – nuo paprastų orkaitėje keptų filė iki sudėtingų patiekalų, pavyzdžiui, įdarytos vištienos. Šiame straipsnyje aptarsime vištienos filė naudą, pasidalysime patarimais, kaip ją paruošti, ir pateiksime vieną lengvai paruošiamą receptą, kurį galite išbandyti namuose.

Vištienos filė privalumai

Vištienos filė yra puikus liesų baltymų šaltinis, todėl ji yra populiarus pasirinkimas tiems, kurie nori laikytis sveikos mitybos. Be to, joje yra mažai riebalų, todėl ji puikiai tinka svoriui reguliuoti. Vištienos filė taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą B6 ir niaciną, kurie svarbūs sveikai odai, nervams ir virškinimui palaikyti.

Paruošimo patarimai

Ruošiant vištienos filė, svarbu ją tinkamai apdoroti. Visada kruopščiai plaukite rankas ir paviršius prieš ir po to, kai tvarkote žalią vištieną. Būtinai iškepkite vištieną iki 75 °F vidinės temperatūros, kad ją būtų saugu valgyti. Jei marinuojate vištieną, būtinai tai darykite šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi.

Receptas

Pateikiame vieną labai lengvai įgyvendinamą receptą, kaip paruošti vištienos filė:

Vištienos filė, kepta ant grotelių su citrinomis ir žolelėmis

Ingredientai:

  • 4 vištienos filė be kaulų ir odos
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Instrukcija:

  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką, raudonėlį, čiobrelius, druską ir pipirus.
  2. Vištienos filė sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu.
  3. Uždenkite ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių, bet ne ilgiau kaip 8 valandas.
  4. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio.
  5. Išimkite vištienos filė iš marinato ir kepkite ant grotelių po 6-8 minutes iš kiekvienos pusės arba kol vidinė temperatūra pasieks 75 °C.
  6. Patiekite karštą su mėgstamais garnyrais.
lt_LTLithuanian