Prekės ir paslaugos

Šaldyta žuvis: kuri skaniausia?

Manoma, kad šviežia žuvis turi daugiau maistinių medžiagų, pasižymi ryškesniu skoniu nei šaldyta žuvis. Tai tiesa tik tuo atveju, jei žuvis šaldoma ir atitirpinama netinkamai, tačiau jei bet kokios rūšies žuvis šaldoma ir atitirpinama tinkamai, laikantis taisyklių, tai jos maistinė vertė bei skonis taip pat atitinka šviežios žuvies minėtas savybes. Taip pat verta rinktis šaldytą žuvį, nes jos turi mažiau kaulų, būna iškart švariai išskrosta ir nuvalyta, be žvynų, todėl iškart atšildžius, galima iškart ir  ją gaminti. Taip pat tam tikros rūšies šviežių žuvų ne visada galima rasti įsigyti tam tikru sezonu, todėl tam tikros rūšies žuvys gali būti prieinamos pirkėjams tik šaldytos. Prieš perkant šaldytą žuvį, labai svarbu suprasti kuo skiriasi užšaldytos, atšildytos ir atšaldytos  žuvys. Atšildyta žuvis prieš patekdama į parduotuvių lentynas buvo pilnai užšaldyta. Įsigijus tokią žuvį, ją būtina suvartoti iškart ir neužšaldyti jos antrą kartą. Atšaldyta žuvis – tai šviežia, visas maistines medžiagas išsaugojusi žuvis apdorota šalčiu, bet neužšaldyta. Atšaldytą žuvį taip pat rekomenduojama suvartoti geriausiai iškart, įsigijus ilgiausiai galima ją palikti negamintą – iki vienos paros nuo jos įsigijimo. Užšaldyta žuvis, priešingai nei atšaldyta ar atitirpinta žuvis, tinkamomis sąlygomis gali būti laikoma kelis mėnesius. Kaip ir buvo minėta, ji bus ir maistinga, ir skani, jei bus tinkamai atšildyta.  Įvairiai šaldytos žuvies įvairovė, iš kurios galima rinktis, labai didelė, pradedant nuo tilapijų filės, atlantinės menkės ir lašišos baigiant karpiais, jūros lydekos, ešeriais, unguriais ir kitomis rūšimis. Kuri šaldyta žuvis pirkėjui skaniausia, priklauso nuo to, kokias žuvies rūšis jis mėgsta ir renkasi bei, kaip ir buvo minėta, nuo atšildymo ir laikymo iki gaminimo taisyklių laikymosi, priklausomai nuo šaldymo metodo. Pirkti šaldytą žuvį verta, nes teisingai laikoma, atšildyta ir laiku suvartota bet kokios rūšies šaldyta žuvis bus tokia pat skani ir naudinga žmogaus organizmui kaip ir šviežias jos atitikmuo.

lt_LTLithuanian