Keksiukai – kodėl jie tokie skanūs?

Bene populiariausias konditerijos gaminys – keksiukai. Juos mėgsta visi – ir mažieji smaližiai, ir suaugę žmonės, ir garbaus amžiaus senjorai. Juolab, kad šis tobulas konditerijos gaminys yra minkštas, lengvai atkandamas ir tirpstantis burnoje. O įsigyti ar pasigaminti keksiukus galite be jokio vargo. Šiomis dienomis internetas ūžia nuo įvairiausių patarimų ir receptų. Tuo tarpu tiems, kurie nori pasimėgauti jau pagamintais keksiukais nė nereikia išeiti iš namų. Užtenka atsiversti pasirinktą konditerijos specialistų internetinį puslapį ir pasirinkti norimus gaminius. Taigi, keksiukai – tiesiai į namus.

Jeigu sumanėte patys pasigaminti burnoje tirpstančius keksus, drąsiai ieškokite jų receptų ir išsirinkite jūsų galvą pačius patikimiausius. Na tiems, kurie vis dar nedrįsta išbandyti savo jėgų konditerijos gaminių gamyboje, tačiau be galo trokšta pasimėgauti ar savo šventės stalą papuošti gardžiais keksiukais, siūlome pasidairyti po profesionalių kepėjų siūlomą asortimentą. Jis iš tiesų gausus.

Jeigu renkatės keksiukus vaikiškai šventei galėsite pasirinkti šiuos gaminius su įvairiausiais puošybos elementais: troliais, meškučiais, gėlytėm, įvairiausių gyvūnų imitacijom, lėlėmis ar mašinėlėmis. Romantiškai progai skirti keksiukai su meile simbolizuojančiais piešininias tikrai jūsų romantiškai vakarienei ar išvykai suteiks daugiau žavesio. Štai, tuo tarpu,  įvairių sezonių švenčių proga galėsite išsirinkti keksiukus su velykiniais kiaušiniais, kalėdiniais eglučių žaisliukais ar naujametiniais fejerverkais. Tikriausiai nė sakyti nereikia, jog visi šie skanėstų papuošimai yra valgomi ir, anot ragavusių, yra tikrai skanūs.

Taigi, grįžtame prie svarbiausio klausimo – kodėl keksiukai tokie skanūs? Gerai pavykęs keksas yra iškilęs, purus ir minkštas. Nors jo viršutinis sluoksnis gali būti gana traškus, perpjovus keksiuką atrasime sodrų, drėgną ir sultingą skonį. Dažnai baiminamasi, jog kepinys neįtrūktų ir nesuskilinėtų. Dėl tokių defektų neverta jaudintis. Tai tik parodo, jog keksiukas pavyko, o štai tuos erzinančius įskilimus visuomet galima paslėpti po ant viršaus tepamais puošybos elementais ar skonį bei išvaizdą gerinančiais glajaus sluoksniais.